-->
Főoldal Smink Tesztek Divat Filmajánló Könyvajánló Köröm Simple is beautiful DIY

2016. december 13.

Kedvenc karácsonyi filmjeim


Nagyon szeretem a karácsonyi témájú filmeket, ezért úgy gondoltam, megosztanám veletek a kedvenceimet. A klasszikusok mellett néhány olyan is helyett kapott, melyek talán kevésbé ismertek. Jó szórakozást kívánok hozzájuk!

Levélbe zárt szerelem (Christmas in Boston)
amerikai-kanadai romantikus vígjáték, 2005

Levélbe zárt szerelem (kép:imdb.com)

Gina (Marla Sokoloff) és Seth (Patrick J. Adams) 13 éve leveleznek egymással, de még soha nem találkoztak. Egy nap lehetőség nyílik a randira, a gond csak az, hogy valójában egyikük sem a saját, hanem a legjobban kinéző barátjuk fotóját küldték el. A cikis helyzetben mindkét fél rábeszéli a fotók tulajdonosait, hogy randizzanak helyettük. Miközben a két helyettes belehabarodik egymásba, Gina és Seth is találkoznak.



Kamupasi (Holiday Engagement)
amerikai vígjáték, 2011

Kamupasi (kép:imdb.com)

A harmincas éveiben járó Hillary (Bonnie Sommerville, Jóbarátok) egész életében próbált szülei kedvében járni, főleg előítéletekkel teli édesanyjáéban (Shelley Long, Pénznyelő), aki eddigi minden döntését megkritizálta - főleg ha párválasztásra került a sor. Most azonban Hillary úgy érzi, hogy Jasonnel, a jóképű és sikeres ügyvéddel, aki még a kezét is megkérte, belenyúlt a tutiba, és a lány úgy dönt, hazaviszi őt a hálaadásnapi családi ünnepségre - és ezt jó előre is be is jelenti otthon. Igen ám, de mielőtt ez megtörténhetne, Jason dobja őt arra hivatkozva, hogy most a karrierje a legfontosabb. Nincs mit tenni - hisz üres kézzel mégsem állíthat haza -, Hillarynak sürgősen találnia kell valakit, aki helyettesíthetné Jasont a családi hétvégén. Kapóra jön hát David, az interneten talált állástalan színész, akinek jól jönne egy kis munka, csakhogy egy sikeres ügyvédet nem is olyan könnyű eljátszani - főleg, ha az ember Hillary családi inkvizíciójával találja szemben magát.



12 karácsonyi randi (12 Dates of Christmas)
amerikai romantikus vígjáték, 2011

12 karácsonyi randi (kép:imdb.com)

12 karácsonyi randi című tévéfilm egy igazi romantikus komédia. Nem a legjobban indul a szenteste Kate számára, mivel vásárlás közben elájul egy plázában, majd rájön, hogy volt barátját már késő visszahódítani. Nem túl lelkesen indul a számára összehozott vakrandira, ami természetesen pocsékul sül el. Tehát - Kate szép fiatal szingli, aki karácsonykor randizik egy vadi új pasival, ősei örömére, neve Miles. Pár perc után otthagyja, mert ex-barátjával Jackkel is randija van. Jack azonban nem egyedül érkezik, hanem kutyájával, Maxszel és új barátnőjével, aki úgy néz ki, mint egy pompom csaj. Kiderül, hogy Jack gimnáziumi osztálytársa volt. Kate fogja Jack kutyusát, s lelép. Magányosan alszik el éjszaka, csak Ő meg Max, a kutya, majd arra ébred, hogy ismét az áruház padlóján fekszik. A sors különös fintora okán tizenkét alkalommal élheti át december 24-ét, valamint az első randiját Milesszal, a rendkívül szimpatikus fiatalemberrel. A tizenkét nap során ráébred, miket kell jóvá tennie önmaga és a körülötte élők életében, megtanulja, hogy tegye jobbá a kapcsolatait és, hogy hol kell keresnie a boldogságot. Amikor végre minden sínre kerül, számára is beköszönt karácsony napja.



Karácsony (Noel)
amerikai filmdráma, 2004

Karácsony (Noel) (kép:imdb.com)

Egymástól merőben különböző személyiségek keresik a megértést és a könyörületet karácsony idején. Rose középkorú, elvált nő, akinek az édesanyja kórházban van, előrehaladott Alzheimer-kórban szenved. Rose szeretne mégegy lehetőséget kapni, hogy elmondja neki, mennyire szereti, ám az anyja már nem ismeri meg. A rendőrtiszt Mike egy pincér rögeszméjének célpontja lesz. Artie meg van győződve arról, hogy Mike az ő néhai feleségének a reinkarnációja. Mellesleg Mike a szép Ninát készült elvenni, de úgy tűnik, hogy a féltékenysége szétzilálja a kapcsolatukat.

A karácsonyi vakáció (Annie Claus is Coming to Town)
amerikai családi film, 2011

Karácsonyi vakáció (kép:imdb.com)

Annie, a Télapó lánya életében először hagyhatja el az Északi-Sarkot. Miközben apja a távolból figyeli minden lépését egy kristálygömbön keresztül, a lány új barátokat szerez a napfényes Kaliforniában. Annie hamar munkát vállal egy hajdanán jobb időket is látott játékboltban, hogy segítsen életben tartani azt és ezzel is adózni a karácsony hagyományai előtt.



Kőkemény család (The family Stone)
amerikai romantikus vígjáték, 2005

Kőkemény család (kép:imdb.com)

A Stone család mindig alaposan megválogatta a tagjait. A rajongott fiú, Everett (Dermot Mulroney) idén az új barátnőjét, Meredith-t (Sarah Jessica Parker) is magával hozza a karácsonyi ünnepségre. A baj az, hogy a család korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el számára, és a véleményüket nem is rejtik véka alá. Meredith felveszi a kesztyűt, és elhívja a húgát, Julie-t (Claire Danes), aki alaposan befűt a Stone famíliának.



Kiskarácsony mindenáron (Deck the Halls)
amerikai családi vígjáték, 2006

Kiskarácsony mindenáron (kép:imdb.com)

Egy kisváros büszke polgára, Danny (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et (Matthew Broderick) ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. Két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét.



Karácsony Artúr (Arthur Christmas)
angol-amerikai animációs film, 2011

Karácsony Artúr (kép:imdb.com)

Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.



Káosz karácsonyra (Love the Coopers)
amerikai komédia, 2015

Káosz karácsonyra (kép:imdb.com)

Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz..



Télapu (Santa Clause)
amerikai vígjáték, 1994


Télapu (kép:imdb.com)

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.




The holiday
amerikai romantikus vígjáték, 2006 


The holiday (kép:imdb.com)

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.




Igazából szerelem (Love Actually)
angol romantikus vígjáték, 2003


Igazából szerelem (kép:imdb.com)

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki, Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.




Reszkesstek, betörők! (Home alone)
amerikai vígjáték, 1990


Reszkessetek, betörők! (kép:imdb.com)

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon, Kevint. A hatlalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük, százféle ravaszsággal és furfanggal  úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.




(A filmek leírásai a port.hu oldaláról, a képek az imdb.com oldaláról, a videók pedig a youtube.com videómegosztóról származnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése