-->
Főoldal Smink Tesztek Divat Filmajánló Könyvajánló Köröm Simple is beautiful DIY

2016. május 9.

Mielőtt felkel a Nap (Before Sunrise) – filmajánló


#1995  #amerikai-osztrák-svájci #romantikus #dráma

A történet

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek meg. Az út során kellemesen elbeszélgetnek, jól érzik magukat egymás társaságában, így Jesse Bécsben arra kéri a lányt, szálljon le vele a vonatról és töltse vele a másnap reggelig tartó időt. A lány belemegy a kalandba, így együtt töltik az éjszakát az osztrák fővárosban. Sétálgatnak, és közben mindenféléről beszélgetnek. Többek között családról, párkapcsolatokról, félelmekről, álmokról, múltról, jelenről, jövőről.


Ahogy telnek az órák, egyre inkább egymásba habarodnak. Ám boldogságukra sötét árnyékként vetül a másnap reggel, hiszen mindketten tudják, el kell válniuk, mivel Celine Franciaországba, míg Jesse Amerikába tart. Hogy találkoznak-e még valaha, az csak rajtuk múlik, de egy biztos, hogy ezt az éjszakát, soha egyikük sem fogja elfelejteni. 

Miért ajánlom?

Nem egy pörgős történet, de szerintem pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A fiatalok csak sétálgatnak és beszélgetnek. Igaz csak pár órát töltenek egymás társaságában, de közben mindketten őszintén megnyílnak a másiknak, talán pont azért is, mert maguk sem tudják, látják-e még valaha egymást. Ethan Hawke és Julie Delpy remekül hozzák a szerepüket, s tőlük válik igazán remekké ez a film. Ha egy nyugodt, romantikus történetre vágynál, akkor ebben biztos nem fogsz csalódni.

Kedvenc jelenetem a filmből


Celine és Jesse beülnek egy kávézóba és egy aranyos kis játékba kezdenek. Mindketten felhívják egy barátjukat, és elmesélik nekik, hogy az útjuk során, kivel és hogyan ismerkedtek meg. Csakhogy a telefon végén, nem az említett barátok vannak, hanem maguk az érintettek.

Előzetes



A történet folytatása

Mielőtt lemegy a Nap (Before Sunset)
Mielőtt éjfélt üt az óra (Before Midnight)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése