-->
Főoldal Smink Tesztek Divat Filmajánló Könyvajánló Köröm Simple is beautiful DIY

2017. május 23.

Máktorta

Pár napja a számítógépemen rendezgettem a képeket, mikor rábukkantam erre a máktortáról készült képre. Már nem is tudom pontosan, hogy mikor készült a fotó, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez egy nagyon finom sütemény, ami szerintem könnyen el is készíthető. Ha szeretitek a mákot, és van hozzá kedvetek, ti is készítsétek el. 

Máktorta recept - Hölgyek titka


Hozzávalók:

A tésztához: 

7 evőkanál mák (darálva)
7 evőkanál cukor (darálva)
7 tojás – sárgája, fehérje külön
5 ek. liszt
1 cs. sütőpor

A tojássárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a sütőporral. Ezt addig csináljuk, míg a krém majdnem fehér lesz. Ha ez megvan - már robotgép nélkül - a lisztet, a mákot és a felvert tojásfehérjét felváltva hozzákeverjük a krémhez. Óvatosan dolgozzunk, nehogy összetörjük a habot. A kész masszát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele, majd tegyük előmelegített sütőbe, és úgy 25-30 percig (ha kell tovább) 180 fokon süssük meg. Egy pálcával bele is szúrhatunk a piskótába, és ha már nincs ragadós massza rajta, akkor kivehetjük. Ha kihűlt a tészta, 3 részre vágjuk.

A krémhez:

15 dkg cukor (darálva)
15 dkg mák (darálva)
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej

Ezeket összekeverem és felfőzöm. Ha kihűlt, egy kocka Rama-t habosan belekeverek. A piskótát megkenjük a krémmel, majd a tetejét díszíthetjük, ha van hozzá kedvünk. 

Egyébként képzeljétek el, ez a recept még keresztanyukámtól származik, aki sok-sok évvel ezelőtt küldte el anyának még levélben. Kicsit kopott, kicsit foltos, de olyan jó kézbe venni egy kézzel írt levelet. Nektek van hasonlóan megőrzött receptetek? Ha van kedvetek, írjátok meg. A sütihez pedig jó étvágyat kívánok!

Máktorta recept- Hölgyek titka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése